За мен

Здравейте! Името ми е Мария, но приятелите ме наричат Мери.
Родена съм в един слънчев майски ден през 1996 година.

Израснала съм в красивият морски град – Варна. Завършила бакалавър „Финанси“ в Икономически университет – Варна и магистър „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“ във Висше училище по застраховане и финанси в София.

Възхищавам се на изкуството: влюбена съм в танците, в музиката, в картините. Спортувам, опитвам се да водя здравословен начин на живот и много обичам разходките сред природата.

Още от дете обожавам да чета книги. Винаги съм се възхищавала на писателите как само чрез думи успяват да изрисуват във въображениението ти цели картини и истории. Как успяват да те потопят в един различен свят, където да избягаш от реалността. Запознаваш с много нови и интересни герои. Неусетно ред след ред, страница след страница, ти все повече успяваш да ги опознаеш, съпреживяваш заедно с тях техните прилючения и премеждия и започваш да се свързваш емоционално с тях. Чрез техните избори успяваш да проследиш развитието в характерите им и да започнеш да разбираш вътрешния им свят, поставяйки на тяхно място. Чрез различните дилеми и ситуации, през които те премонават, успяваш да уловиш различните нюанси на човешката природа и усещаш как започваш да разбираш по-добре не само себе си, но и света около теб.

Смятам, че четенето може много да те обогати и да те игради като личност. Моето разбиране за нещата можете да откриете в тези два мои любими цитата:

„Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги.“ – Тодор Колев

Четящият човек живее хиляда живота преди да умре… Този, който не е прочел нито една книга, живее само един. – Джордж Р.Р. Мартин

Точно затова създадох и този блог – Merry Stories. Това е игра на думи, която означава „Историите на Мери“ и „Весели истории“.

Планирам да споделя с вас мои интересни случки и ситуации в които съм изпадала, да споделя моите знания и опит. Искам да успея да ви потопя в моя свят, където се надявам, че ще намерите нещо интересно и полезно за себе си.